Devolució mensual de l'IVA

Al novembre podeu optar per aquest règim.

Devolució mensual de l'IVA

Recordeu que al novembre la vostra empresa es pot beneficiar del règim de devolució mensual de l'IVA (REDEME) mitjançant la presentació d'una declaració censal (model 036) a Hisenda. Amb aquesta opció, a partir del 2024 podreu sol·licitar la devolució de l'IVA que resulti a favor vostre mensualment, sense haver d'esperar a l'última declaració de l'any.

Si opteu pel REDEME, haureu de declarar l'IVA cada mes i presentar els llibres registre en línia a través del sistema SII (si la vostra empresa factura més de 6.010.121,04 euros anuals ja està obligada a fer-ho, per la qual cosa optar pel REDEME no implica obligacions addicionals).

Aquest règim pot ser convenient per a la vostra empresa si feu moltes vendes sense IVA a l'exterior o si repercutiu un tipus d'IVA més baix que el que suporteu, de manera que les vostres declaracions d'IVA solen comportar una devolució. També si teniu intenció de fer una inversió important a principis del 2024 —suportant per això molt IVA— i no voleu esperar fins a final d'any per sol·licitar-ne la devolució.

 

Els nostres professionals analitzaran si us convé aprofitar el règim de devolució mensual de l'IVA.