Si ho posa a la següent declaració...

Incloure l'IVA transferit en una declaració posterior a la correcta no eximeix de possibles penalitzacions.

Si ho posa a la següent declaració...

En moments de manca de liquiditat, alguns contribuents opten per endarrerir la incorporació de l'IVA transferit en les seves declaracions periòdiques. Així, per exemple, un IVA transferit que s'hauria d'haver incorporat en la declaració del segon trimestre l'incorporen en la del tercer o quart trimestre. I pensen que, com que ja l'han ingressat –encara que sigui més tard–, Hisenda ja no podrà exigir-los sancions.

Si en una autoliquidació periòdica s'ingressa una suma inferior a la correcta, cal presentar una declaració complementària amb indicació expressa de la liquidació que es rectifica. Una “regularització tàcita” en una liquidació posterior no eximeix de possibles sancions, ja que s'“encobreix” (el contribuent no està informant expressament Hisenda de l'error comès):

  • En cas de presentar una complementària, Hisenda només podrà exigir els “recàrrecs per ingressos extemporanis sense requeriment previ” (1% del deute no ingressat inicialment més un 1% addicional per cada mes complet de retard).
  • D'altra banda, si no feu res, Hisenda exigirà una sanció mínima del 50% del que no hàgiu introduït en la declaració corresponent, encara que ho ingresseu abans de la revisió.

 

Els nostres professionals us informaran de les conseqüències d'ingressar un deute tributari una vegada finalitzat el període de pagament.